Muziek- en sfeerliefhebbers mogen zich ook dit jaar iedere vrijdag van juli en augustus aan onvergetelijke ‘Geel Zomert!’ -avonden verwachten.

Opnieuw gratis te beleven in het schitterende park van jeugdcentrum De Bogaard, met op de affiche o.a. Buscemi, Stijn Meuris, Rick de Leeuw, Jelle Cleymans, de Laatste Show-band, Laura Lynn en Piet Piraat.
 
Toerisme Geel blijft zweren bij het vertrouwde concept van sfeer en gezelligheid. Groot en klein, jong en oud, iedereen moeten het leuk vinden. Steevast hoort er daarom iedere concertavond een leuke brok kinderanimatie bij. De affiche van ‘Geel Zomert’! 2012 bulkt van sfeermakers en grote muzikale namen. Op papier meer dan genoeg om met nadruk zijn voet te zetten naast andere leuke zomerse festivals.
 
Vrijdag 6 juli zet Buscemi met zijn Squadra Bossa de concertreeks stevig in gang. Een gezelschap rasentertainers die de Bogaardwei gegarandeerd overspoelen met één bruisende muzikale cocktail.  Een week later is het opnieuw van dat met Stijn Meuris en Rick de Leeuw. Twee iconen uit de Lagelandenrock samen op het podium. Sterk omringd met Axl Peleman, Jan Hautekiet, Kris Delacourt en Ron Reuman. Op hun programma alle hoogtepunten van Noordkaap, Monza en de Tröckener Kecks. Samen goed voor twee uur stomende rock and roll.
 
Uitkijken wordt het ook naar het optreden van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel. Samen onderweg met de meest swingende en mooiste nummers uit het Nederlandstalige rock- en popsonggenre. Genoeg ook om te dromen van de slotavond, vrijdag 31 augustus, wanneer de Laatste Show-band muziek brengt van The Stones, Springsteen, Costello, Adamski e.a. straf volk.
 
Dat lokaal talent bij Geel Zomert! altijd in de bovenste schuif ligt zou, zeker bij de vele vaste bezoekers, moeten geweten zijn. Begin dit jaar debuteerde Ils Boonen in Carte Postale met haar band. Leuk voorkomen, leuke stem, leuke band en leuke muziek. Ils’ Angels laat straks met reden van zich horen op de Bogaardwei.
 
Naast het avondprogramma pakt Geel Zomert! dit jaar uiteraard ook weer uit met twee formidabele namiddagconcerten. Op vrijdag 13 juli gebeurt dat vanaf 14.30 uur met ‘Geel Zomert! EXTRA’. Een namiddag voor jong en oud en al wat daar tussen past. Eerst om een uur vol te zingen met Kempense liedjes, onder begeleiding van Pascale Michiels (Flikken), Bart Buls, Piet Van den Heuvel en kleurrijke liedjesboekjes. Na de pauze is het de beurt aan Laura Lynn. Een programmakeuze die het meest brede publiek moet weten te bekoren.
 
Twee weken later, op vrijdag 27 juli, staat een nieuwe editie van ‘Geel Zomert! JUNIOR’ op het programma, eveneens vanaf 14.30 uur. Dit jaar focust Toerisme Geel zich op de jongste generatie. Eerst met David en Nora van de Knetterband en nadien met de enige echte Piet Piraat.
 
De volledige affiche van ‘Geel Zomert!’ 2012 vind je hieronder. Voor meer info kan je terecht op www.geelzomert.be.
 
6 juli                 20.30 uur          Buscemi feat. Squadra Bossa
13 juli               14.30 uur          Geel, Zomert! EXTRA met Kempen zingt mee! en …. LAURA LYNN
13 juli               20.30 uur          Stijn Meuris vs Rick de Leeuw
20 juli               20.30 uur          Carmine
27 juli               14.30 uur          Geel, Zomert! JUNIOR met David en Nora van de Knetterband en de enige echte PIET PIRAAT
27 juli               20.30 uur          Jelle Cleymans en Jonas Van Geel
3 augustus       20.30 uur          1984 (tribute Simple Minds)
10augustus       20.30 uur          Honky Tongue
17 augustus      20.30 uur          geen Geel, Zomert! omwille van de Eurofeesten op de Markt
24 augustus      20.30 uur          Ils’ Angels
31 augustus      20.30 uur          De (voor)Laatste Show-band